Roomijs met kaneelappeltjes maken?!ย
Roomrijst met kaneelappeltjes is een hartig warm nagerecht. Het is een oud recep, dat haar oorsprong in Belgiรซ vindt. Het is betrekkelijk eenvoudig om te bereiden, en de smaak is heerlijk. Zeker een keer serveren dus!
Pieter
Nagerecht voor 4 personen

Ingrediรซnten
Voor de rijst:
- 500 ml melk
- 125 gram dessertrijst
- 1 vanillestok
- 75 gramย Amandelhoning
- 250 ml (slag)room
- 1 scheutje Calvados
- munt- of citroenmelisseblaadjes
Voor de appeltjes:
- 4 appels in schijfjes (Jonagold)
- 250 ml witte wijn
- 1 citroenschil (2 cm op 1 cm)
- 100 gramย Amandelhoning
- 1 dessertlepel kaneelpoeder
Bereidingswijze
- Laat de melk met de rijst en opengesneden vanillestok gedurende ca. 30 min. koken op een zacht vuurtje
- Laat deze goed afkoelen
- Verwijder de vanillestok, roer er deย Amandelhoningย door en zet het mengsel in de koelkast.
- Breng de witte wijn met citroenschil, de voorjaarshoning en de kaneel aan de kook en leg er de appelschijfjes bij tot ze beetgaar zijn.
- Laat alles afkoelen in het vocht.
- Klopt de (slag)room stijf en parfumeer het met de Calvados en roer het door de rijst.
- Neem 6 dessert-coupes en verdeel er de rijst en appeltjes in in laagjes over.
- Garneer met een paar appelschijfjes en stuif er nog een wolkje kaneel over.
- Tot slot zet u er nog een blaadje munt of citroenmelisse op.
Variatie & serveertips
Heerlijk op een koude winterdag als dessert.
- Gebruik eens andere honingsmaken zoals Herfsthoning of Woudhoning.
- In plaats van rijst kun je ook griesmeel gebruiken
- Gebruik honing met Ceylon kaneel als alternatief van de gewone kaneel.



