
Verrukkelijk honingijs met echte heidehoning maken?
Ellouisa: “Wist je dat je heel gemakkelijk heerlijk romig ijs kunt maken zonder dat je hiervoor een ijsmachine nodig hebt? Met dit recept maak je in een handomdraai ontzettend lekker honingijs, met knapperige amandelen en chocolade. Ideaal voor deze zomer! Ik heb hiervoor de kruidige heidehoning gebruikt, afkomstig van de Veluwe, een ware smaaksensatie. Maar je kunt ook voorjaarshoning of acaciahoning proberen voor weer een andere smaak.”
Ingrediënten
- 75 gr gepelde amandelen
- 150 gr heidehoning
- 1 el geroosterde sesamzaadjes
- 500 ml slagroom
- 200 ml gecondenseerde melk
- 50 gr pure chocolade, gesmolten
Voorbereiding
- Zoek een geschikte cakevorm op.
- Zet een bakplaat klaar met daarop een stuk bakpapier
Bereidingswijze:
- Doe de amandelen in een koekenpan met 3 el zonnebloemolie en bak ze rondom goudbruine n knapperig.
- Schep dan 50 gr van de heidehoning erbij en laat dit op hoog vuur al roerende karamelliseren.
- Leg een vel bakpapier op een bord of bakplaat en schep hier de amandelen op/ Strooi de sesamzaadjes erover en laat dit afkoelen.
- Hak het dan in grove stukken.
- Klop de slagroom stijf met een mixer.
- Mix de gecondenseerde melk erdoor tot een romig mengsel.
- Neem een cakevorm en giet daar de helft van de room in.
- Verdeel er 50 gr honing, 25 gr chocolade en de helft van de amandelen over.
- Giet daarop de rest van de room en garneer met de overige honing, chocolade en amandelen.
- Zet minimaal 6 uur in de vriezer.
Variatietips
- In plaats van zelf honingamandelen maken kan je ook een kant-en-klare notenmix royal gebruiken
- Gebruik frambozen en witte chocolade in plaats van amandelen met pure chocolade
- Gebruik andere honingvarianten zoals Boshoning of Sinaasappelhoning
- Gebruik in plaats van pure honing een speciale biologische honingmix, bijvoorbeeld Koffiehoning of Honing met Bosbes