Ga terug
Bonbons met heide raathoning recept. Deze bonbons met heideraathoning en pure chocolade maak je zelf

Bonbons met raathoning maken

HONINGonline.nl recepten
Heb je een mooi stuk verzegelde raat heideraathoning in je bezit? Dan heb je al bijna alle ingrediënten in huis om zelf heerlijke bonbons te maken. En niet zomaar bonbons, maar wel die waar een patissier zijn vingers bij aflikt! Bonbons met heideraathoning zijn vrij eenvoudig om te maken.
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Borrelhapje
Keuken Frans
Porties 50 stuks
calorieën 15 kcal

Benodigdheden

  • 1 Koelkast
  • 1 au-bain-marie pan
  • 1 Met zonnebloemolie ingevet bakfolie

Ingrediënten
  

  • 350 gram Heideraathoning
  • 1 Kilo Belgische chocolade puur (smeltchocolade)
  • 500 gram Notenmix (walnoot, hazelnoot of cashewnoot)

Instructies
 

  • Zet de raathoning vooraf een dag in de koelkast om het lekker stijf te laten worden.
  • Snijd de raathoning in partjes van ongeveer 15 x 10 mm en zet deze brokjes terug in de koelkast.
  • Maak de smeltchocolade warm tot ongeveer 40 graden Celsius.
  • Prik de brokjes raathoning aan de bakvork en schep er met een lepeltje warme chocolade uit het pannetje overheen.
  • Kies een mooie noot uit en druk deze in de nog warme chocolade. De overtollige chocolade laat je gewoon terugstromen in het pannetje.
  • Leg het ingevet stuk bakpapier op een snijplank en deponeer de verse bonbons hierop.
  • Zet de bonbons op de snijplank in de koelkast en laat ze hier opstijven.

Notities

Variatietips:
  • Je kunt de noten ook op de raathoning drukken voordat je de chocolade er overheen giet.
  • In plaats van pure chocolade kun je ook witte chocolade of melkchocolade gebruiken.
  • In plaats van de chocolade over de raathoning te gieten kun je ook een siliconenmal gebruiken met vormpjes. Giet dan eerst het laagje chocolade onderin en laat het even afkoelen; leg dan het stukje raathoning erop en vul verder af met vloeibare chocolade.
  • Maak ook varianten zonder noten voor mensen met een notenallergie.
 
De raathoningbonbons serveren? Haal ze dan een uurtje voor die tijd uit de koelkast en laat ze op kamertemperatuur komen.
Voor het maken van deze bonbons kun je het beste heideraathoning gebruiken , omdat deze honing van zichzelf al stijf is. Je kunt de bonbons ook met andere raathoningvarianten maken, maar dan kun je het stuk raathoning voor het snijden beter in de vriezer plaatsen in plaats van in de koelkast.
Trefwoord bonbons, honing, luxe bonbons, raathoning