Over Honingonline.nl

Honingonline.nl is een winkel waar je op het juiste adres bent voor de allerbeste rauwe honing rechtstreeks van de imker en andere bijenproducten! Je kunt onze winkel te Lunteren bezoeken, maar ook online ons honing assortiment bekijken of bestellen.
De meeste Honing in onze (web)winkel is geproduceerd door Imkerij De Valksche Bijenhof. Deze anmbachtelijke imkerij is in 2006 opgericht door imker Gerard en heeft met de meer dan 10 jaar lange ervaring veel vak- en productkennis in huis. De Valksche Bijenhof is het beste te typeren als een moderne ambachtelijk imkerij. De honing die De Valksche Bijenhof verkoopt komt van de eigen ca. 300 bijenvolken. De Nederlandse honing van De Valksche Bijenhof wordt verzameld op diverse plaatsen van het land.

De Veluwe is de thuislocatie van De Valksche Bijenhof. De zelf gewonnen streekhoning komt dan ook van de Veluwe, evenals de linde- en heidehoning. Duurzaamheid en kwaliteit zijn de leidende factoren binnen onze imkerij. Door ons geheel eigen productieproces kunnen we de kwaliteit waarborgen. Zo weten wij zeker dat de honing die wij aanbieden van uitzonderlijke klasse is. En smaakvol ook. Al is smaak natuurlijk een persoonlijke kwestie.

De bijen van De Valksche Bijenhof zijn de motor van het bedrijf. En daar zijn wij ons van bewust. Wij gaan daarom ook met de grootste zorg met onze bijenvolken om en zoeken in alles het belang van de bijen te dienen. De honing wordt uitsluitend van overschotten gewonnen. In onze honing komen geen bestrijdingsmiddelen of kristalsuikers voor.

De Valksche Bijenhof produceert vooral ambachtelijke producten, maar is daarnaast ook vernieuwend en veel bezig met het ontwikkelen van nieuwe producten op het gebied van honing en gezondheid. Zo heeft De Valksche Bijenhof bijvoorbeeld Keelgelei ontwikkeld, een geheel nieuw en uniek product voor allerlei luchtwegklachten. 

Rauwe en koud geslingerde honing

Rauwe en koudgeslingerde honing zijn termen die overal op internet rondgaan. Ook wij gebruiken deze termen elders in onze honing webshop. Maar wat houden deze termen eigenlijk in? Rauw staat synoniem voor onbewerkt en zonder (kunstmatige) toevoegingen. En dat is onze honing. Na het oogsten van de honing wordt de honing uit de honingraat geslingerd en zonder toevoegingen in potten of emmertjes gedaan voor de verkoop.

Koud geslingerd is eigenlijk een aparte term. Met de term 'koud geslingerde honing' wordt bedoeld dat de honing ook in een later stadium nooit verhit wordt boven de 40 graden Celsius. Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat door verhitting boven de 40 graden Celsius de goede enzymen en eiwitten afgebroken worden. Op imkerij De Valksche Bijenhof wordt hier rekening mee gehouden en waken wij er voor om alle enzymen te behouden in de honing.

Propolis, Keelgelei, Honing met Kaneel en...

Honing van de imker is dus heel gezond. Maar wist je dat er meer bijenproducten en combinaties met honing veel extra mogelijkheden bieden ter ondersteuning van jouw gezondheid? Bij HONINGonline.nl vertellen we je alles over de gezonde werking van Propolis als een soort natuurlijk antibioticum, onze unieke Keelgelei als hét middel tegen hoesten en keelpijn, en natuurlijk de unieke samenstelling van honing met kaneel.

Honing en bijenproducten in onze fysieke winkel

Honing en andere bijenproducten online bestellen is erg makkelijk. Wil je liever de producten eerst zien en uitleg ontvangen?. Dat kan. Imkerij De Valksche Bijenhof heeft naast de webshop ook een gezellige, sfeervolle winkel waar je terecht kan om alles eens goed te bekijken. Onze medewerker kan je uitgebreid informeren over de smaak en alle eigenschappen en voordelen van onze producten. 

Meer gegevens over deze honingwinkel vindt je hier >>